Ai grijă de tenul tău

Orice ten sănătos și frumos are nevoie de un ritual de îngrijire pentru a fi mereu proaspăt și radiant.
Pentru menținerea aspectului tânăr, tonic, elastic, este necesar ca pe lângă vizita regulată la cabinetul cosmetic să urmăm un minim de paşi, care să lucreze împreună cu eforturile cosmeticienei la îndeplinirea acestui deziderat.Îngrijirea tenului este esențială în cele două momente importante ale zilei: dimineața și seara. Desi multe femei ignoră ingrijirea de seară, acesta este momentul cheie care ne ajută să păstrăm sănătatea și frumusețea tenului și să ținem la distanță semnele îmbătrânirii premature,deoarece în timpul nopții pielea se regenerează și asimilează cel mai bine elementele nutritive aplicate.
Astfel, dimineața cât și seara primul pas îl constituie demachierea,chiar dacă foloseşti sau nu machiaj,deoarece are rolul de a indeparta mizeria, praful, sudoarea adunate de-a lungul zilei pe față.
In timpul zilei, indiferent de anotimp se recomanda folosirea unei creme cu spf intre 15 si 35 pentru protejarea tenului. Razele solare sunt poate cel mai nociv factor care acționează asupra pielii, deoarece acestea produc ridarea, pigmentarea, deshidratarea tenului.
Trebuie sã ţineţi cont cã pielea din jurul ochilor are nevoie de īngrijire specială,deoarece pilea este mult mai subțire în această zonă.
Bineînțeles că ritualul de îngrijire trebuie să țină cont de vârstă,tipul tenului,anotimpul.
Consultă-te cu cosmeticiana ta în alcătuirea unei scheme de tratamente şi de îngrijire pentru acasă.